Gyorsmenü: Klánok :: Történelem :: Legjobb játékosok :: Bajnokságok :: Térkép  ::         ::  Jelenlegi idő: ; (Erdély, Kárpátalja):  ::  ::  Facebook ::  Discord ::  Twitch ::  Steam ::  Youtube ::  Drive 
Egy lehetséges verzió, hogy hogyan juss el gyorsan c-be:
Gyors kastélykorba lépés (fast castle) boomoláshoz a civilizációs és térképbeli bónuszokat/eltéréseket figyelmen kívül hagyva:

Kezdéskor üss egy HCCCC-t! (Ez 4 db villagert rak gyártási sorba a town centerben.)
Fogj két villagert, és kezdj el házat építeni! A harmadik villagerrel kezdj el építeni egy másik házat!
A scouttal folyamatosan derítsd a térképet nyersanyagok után!
Ha megvan az első négy bárány, a kezdeti 3 villagert – a házak felépítése után – küldd bárányt enni! A bárányokat közvetlenül a town center alatt dolgozzák fel annak érdekében, hogy minimális idő teljen a behordással.
A következő három villager is egyen bárányt, egyszerre tehát 6 villager egyen egy bárányt! (pop 7) (Ez azért fontos, mert a levágott bárány „rohad”, a húsa az idő múlásával magától is csökken.)
A következő két villager a town center melletti fákat vágja! (pop 9)
A következő villager építsen lumber campet egy erdőnél! (pop 10)
A következő villager menjen az erdőhöz fát vágni! (pop 12)
A következő villager építsen egy házat az egyik vaddisznó mellé! (pop 13)
Ezzel egy időben fejleszd ki a Loomot a town centerben!
Amint összegyűlt 100 fád, a town center körül fát vágó villagerek közül az egyikkel építs millt a bogyók mellett!
Amint felépült a ház a vaddisznó mellett, az ottani villagerrel lőj a vaddisznóba legalább kettőt, és csald a town centered alá, ahol – ha mindent jól csináltál – hat villager éppen befejezi az 5. bárány elfogyasztását (tehát marad 3 bárányod). A vaddisznót elcsaló villagert rakd be a town centerbe, a másik hat villagerrel pedig nyilazd le, és kezdd el feldolgozni!
A town centerben lévő villagert tedd ki, és építs vele farmot közvetlenül a town center mellett!
A következő három villager menjen bogyót szedni! (pop 16)
A következő villager építsen egy házat a másik vaddisznó mellé! (pop 17) Ha kész van, a fentiekhez hasonlóan csalja a town center alá a vaddisznót, mert az ottani hat villager éppen befejezi az előző elfogyasztását!
A következő öt villager rally pointja legyen az erdőnél, viszont amint összegyűlik elég fa, a következő legyártott villager ne menjen az erdőhöz, hanem építsen farmot a town center mellett! (pop 22) (A második vaddisznócsaló villagerrel és a town center mellett fát vágó villagerrel kezdd a további farmok építését!)
A következő villager építsen házat a nyolcas méretű aranymező közelében! (pop 23)
A következő villager építsen mining campet a nyolcas méretű aranymező közelében! (pop 24)
A ház felépítése után a villagert küldd aranyat bányászni!
A második vaddisznót feldolgozó villagerekkel edd meg a maradék három bárányt!
Ha legalább hét favágód van az erdőnél, akkor a következő villager építsen farmot, egyébként menjen fát vágni! (pop 25)
Nyomd be a Feudal age-et!

Most elvileg 25/25 a népességed:
  • 1 db scout,
  • 6 db villager bárányon,
  • 4 db villager bogyón,
  • 2 db villager aranyon,
  • 7 db villager fán,
  • 5 db villager farmon.
Ha már 50%-on túl jár a Feudal age fejlesztése, küldd az egyik bárányevő villagert házat építeni! Ha fogytán vannak a bárányok, a bárányevők közül küldj egy villagert fát vágni, egyet pedig farmot építeni!
Amint kész a Feudal age fejlesztése, rakj be három villagert gyártásra a town centerben, és építs egy marketot a legutóbb házat építő villagerrel!
Az egyik favágó villagerrel kezdj el blacksmitht építeni, amint van rá elég fád!
Az elkészülő három villager menjen fát vágni! (pop 28)

Ha mindent jól csináltál, először felépül a blacksmith, utána a market, közvetlenül ezután legyártódik a 27. villagered (scout miatt pop 28), összegyűlik legalább 800 kajád és 200 aranyad, tehát benyomhatod a Castle age fejlesztést!

Castle age benyomása után fejlessz a lumber campben, utána a millben! Újíts farmot, a bárányevőket pedig – miután elfogyasztották a 8. bárányt is – küldd fát vágni (esetleg építhetnek új lumber campet)! Az aranyszedőket is átküldheted fát vágni, mert Castle age-be érés után legalább két town centerre való fának kell összegyűlnie. (Boomoláskor pedig Castle age elején nincs szükség aranyra.)