Gyorsmenü: Klánok :: Történelem :: Legjobb játékosok :: Bajnokságok :: Térkép  ::         ::  Jelenlegi idő: ; (Erdély, Kárpátalja):  ::  ::  Facebook ::  Discord ::  Twitch ::  Steam ::  Youtube ::  Drive 
Nem minden az aminek látszik!
A legnagyobb hiba amit a kezdők elkövetnek, hogy nem olvassák el a FÁt (technology trees), gyors gomb: F2. Mert azt gondolnánk, ami lő azt biztos íjászként kell fejleszteni.

Jöjjön a két legnagyobb hiba!Frank és a szaracén egyedi egysége. Mind a kettő dob vlmit (és itt a kulcs, nem lő, hanem dob, ami dob az nem íjász!) és bizony sokunkat vihetett tévútra kezdőként, hogy akkor biztos íjásznak számít. Nézzetek csak a képre. A frank fejszedobálós gyalogos, a szaracén mameluk pedig teve! Most akkor, hogy is fejlesszük? Pontosan úgy ahogy a gyalogosokat (barakkban és a kovácsban) és a tevéket (istállóban és a kovácsban) fejleszted. Íjásztáborban és az egyetemben NEM tudsz fejleszteni rájuk! Ebből adódóan, támadásnál az ellenséges egységeknek nem a második pajzsa, hanem az első számít! Ezért a teuton lovag ellen semmikép se vidd bele a mamelukot, mert megeszi! Ezen kívül még egy dolgot említenék meg, ami még hiba szokott lenni. A puskás egységek (kézi ágyús, janicsár, hódító) íjásznak számítanak, de csak a kovácsműhelyben az íjász pajzsot lehet rájuk fejleszteni! Se az íjászos táborban, se az egyetemben lévő íjászra vonatkozó technológiák nem hatnak rájuk.

Érdekesség: a hódító mivel lovon ül, ezért a lovardában is lehet rá fejleszteni és mivel lovasíjász ezért a pikás és tevés egységeknek van ellenük támadási bónusza! Ezért inkább halbit csinálj ellenük, ne pedig skirmit!


Írta: Beszosz (2017)