Gyorsmenü: Klánok :: Történelem :: Legjobb játékosok :: Bajnokságok :: Térkép  ::         ::  Jelenlegi idő: ; (Erdély, Kárpátalja):  ::  ::  Facebook ::  Discord ::  Twitch ::  Steam ::  Youtube ::  Drive 
A játék egyik legfontosabb eleme, amit egy rushnál tudni kell, sokan még sincsenek tisztába vele. A TC sebzése, vajon mi is az a 5 (10)?  • A zárójelenben lévő szám jelzi hány nyilat lő(nek) ki a TC-ben lévő egység(ek).
  • Az első szám a nyíl darabonkénti sebzését jelenti.

Tehát, esetünkben 10 nyilat lőnek ki a TC-ből, aminek nyilanként 5 a sebzése! Ez azt jelenti, ha mint a 10 nyíl talál akkor 10 x 5, az az 50-et sebez a TC! Mitől függ a zárójeles szám? A beszállított egységek számától és nem mindegy milyen egység! Figyeljünk arra is, hogy nem kell mind a 15 férőhelynek megtelnie, hogy 10 nyilat lőjön a TC! (Nem kell ész nélkül becsöngetni!) Miután a kovácsműhelyben a látótávolság/íjászsebzést megcsináljuk, az a technológia a TC sebzésére is ráad egy plusz sebzést (pl: 5+1). De vigyázzunk, mert így több egységet (ugyan abból) kell a TC-be beszállítanunk, hogy 10 nyilat lőjön ki!

Érdekességek:
  • A játék azt írja, hogy a kovácsban a sebzést és a hatótávolságot lehet fejleszteni, de valójában a hatótávolság akkor is 6 marad.
  • A játék nem írja, de ha az egyetemben megcsinálod a kémiát, akkor +1 sebzést ad a TC-nek is! Ugyan ezt a játék nem tünteti fel, de észre fogod venni, sőt ahogy már említettem, a plusz sebzéstől több egységet kell beszállítani, hogy ugyan annyi nyilat lőjön ki!
  • Ha 5+2 sebzés után tovább fejleszted a sebzést (+1 a kovácsban és a +1 a kémia), akkor már kevesebb nyilat fog lőni a TC.
Még egy úcsó megjegyzés, ezért nem mindegy hogy a kts-en 2+1 vagy 2+2 pajzs van mikor a TC-t támadod!


Írta: Beszosz (2017)