Gyorsmenü: Klánok :: Történelem :: Legjobb játékosok :: Bajnokságok :: Térkép :: Archív  ::                 ::  Jelenlegi idő: ; (Erdély, Kárpátalja):  ::  ::  Facebook :: Twitch :: Youtube :: Drive (Letöltések) 

Köszöntelek! Bemutatkoznál röviden, hogy hívnak, hány éves vagy, merre laksz, mivel foglalkozol úgy általában és mivel töltöd a szabadidődet, ha éppen nem AoCokzol, esetleg milyen sportokat űzöl?


Szóval András a becses keresztnevem, 23 éves vagyok még 5 napig... és Letenyén lakom, de a suli miatt nem sokat tartózkodom itt. Budapesten tanulok az ELTÉ-n, ott jelenleg másodéves vagyok. Itt a tanulás mellett mentorkodom is, azaz a kis gólyácskákat próbálom segíteni minden bújuk-bánatukban. Próbálok ott is jótékonykodni, ahogy azt az AoCban is tettem eddig. Persze ezzel a munkával azért sok buli meg hasonlók is együtt járnak. A sport az, amire tényleg a legkevesebb időm van, de járok ping-pongozni egy ilyen egyetemi clubhoz, de még versenyszerűen azért nem játszok, bár nem lenne rossz dolog.

Szegény gólyák... :) Szerencsénkre azért marad időd pár gaméra is! Mikor kezdtél el játszani, milyen platform-okon, de ami még inkább érdekelne, hogy nézett ki az AoE közösség akkoriban?


Kérlek, 2005 februárjában kezdtem el játszani. Akkor az első játékomat a PCWorld fórum egyik adminjával sikerült összehoznom, melyben - mondanom sem kell - elég rendesen lealázott. A Prohardver fórumán találkoztam Apolloval és még pár emberrel és velük kezdtem el játszani március környékétől. Apollo talált rá a Virus tagokra (vagy ők találtak Apollora?) és onnéttól velük is játszottunk. Eleinte csak IP-s gameket toltunk, majd olyan 2005 nyarán kezdhettünk el játszani ASE-n. Viszont a mi játékaink úgy néztek ki, hogy általában GA vagy LN és senkinek eszébe se jutott volna, hogy flusholjon. Az volt a cél, hogy minél előbb c és rusholjunk. De nem is volt baj előbb megtanulni az FC-zést. A közösségről meg csak annyit, hogy akkoriban a Virus klán erősen dominált. Sokszor Virus vs all meccsek voltak és hát így nem sok esélyünk volt!

A legtöbb interjúban azt hiányolom, hogy nem kérdeznek rá a legalapvetőbb kérdésre, szóval én most megteszem: miért játszol az AoC-kal?


Mert egyszerűen egy megunhatatlan játék! Már az első rész nagyon megfogott.

Ebben tökéletesen egyetértünk...Örülök, hogy nem csak én vagyok ezzel így. Mik a legismertebb aktív és passzív nickjeid, milyen klánokban játszottál és melyik volt a kedvenced?


A legismertebb a TLW_Priby, jelenleg nincs is másik. Régebbi nickek: TLW_cuk0rf4l4t_, WoRA_Priby, WoRA_eXtaCy_, TLW_wooo, [xSeCh]BenziN__, [ToWc]BenziN__. És mint a nickekből kiderül a TLW-ben kezdtem, majd voltam a WoRA-ban, s egy kis ideig a nemzetközi ToWc klánban, de végül itt vagyok újra a TLW-ben, amelyik egyértelműen a kedvencem.

Igen és egyre erősödtök, mint csapat! Mennyi volt a legmagasabb rate, amit elértél és milyen erősségűnek tartod jelen pillanatban magad?


Hát 1680 körül volt gameparkon. Jelenleg kb 1600-nak tartom magam, ha általánosságban nézzük. Pl 1v1 arabon inkább 1550, de zárt mapon, vagy vizes mapon 1650 simán, szóval átlagban jó lesz.

Mire vagy leginkább büszke, amit AoE pályafutásod alatt elértél?


Hát nyilván az aoe2.hura egyrészt, mert azért sikerült belőle elég komoly oldalt létrehozni. Remélem a mostani változtatások után még jobb lesz. A másik pedig a WoRA klán, amit nemzetközileg is ismert klánná tettünk. Szóval volt értelme vele vesződni!

Ez bizony így van, köztudott, hogy te vagy az AoE magyar közösség atyja és összetartója! Szeretném, ha kicsit bővebben mesélnél, miért döntöttél úgy, hogy az AoE közösség élére állsz, milyen folyamatot vonzott ez maga után és milyen nehézségekkel szembesültél?


2005 végén, amikor az első Huncup befuccsolt, a következő próbálkozásnál úgy döntöttem segítek abi_-nak és kunyinak megszervezni azt. Így hát csináltam egy portált, amin ők lebonyolították a bajnokságokat. Igazából már innét jött minden magától, kénytelen voltam a WoRA oldal adminja is lenni... a bajnokságok meg valahogy mindig a szívügyem voltak, így próbáltam azokat minél jobbá tenni. A közösséget pedig mindig is szerettem volna összetartani, talán jobban is, mint amennyire játszani szeretek :D Nehézséget talán az okozott, amikor próbáltam bajnokságot szervezni, de az emberek nem igazán próbálták lejátszani a meccseiket.

Mesélj kicsit az új oldalról, milyen új funkciók érhetőek el? Szerinted, hogy lehetne az oldalat méginkább hirdetni, és ezáltal még több magyar játékossal megismertetni az AoE-t?


Az új oldal legfőbb funkciója az automatikus recfeltöltés, de ezen kívül szeretném, ha a cikkekből is több lenne, és többet tenne hozzá azokhoz a közösség is. Én reklámoztam különböző számítástechnikai fórumokon, de minél többen reklámozzák, annál jobb.

Rajtam nem fog múlni... 11 Mik a terveid a jövőre nézve, milyen ötleteid vannak a közösség összekovácsolására? Új huncup esetleg? :)


Igazából az oldalban bízom, hogy összetartja a közösséget. Meg remélem tudunk több találkozót és LAN-t szervezni. Új Huncup csak akkor, ha kijön az AoF és majd abban.

Térjünk kicsit vissza a játékra. Hol játszol mostanában, és milyen gyakorisággal? Hol tudunk veled a leggyakrabban találkozni?


Mostanában csak Voobly-n játszom és most így vizsgaidőszakban majdnem minden este tudok jönni játszani. De februártól ez már nem tud így lenni. Hát nyilván Voobly-n vagyok elérhető, de akár MSN-en vagy az aoe2.hu-n is megtalálható vagyok.

Milyen tényezők fejlesztették leginkább a játéktudásod és érted el azt a szintet, ahol most vagy? Véleményed szerint, milyen módszerekkel lehet a leginkább fejlődni?


Hát elsősorban még 2005-ben a sok-sok játék során szerzett tapasztalat. Mást nem is tudok kiemelni. Soha nem tanított senki játszani, csak úgy megtanultam magamtól. Nyilván, ha valaki fejlődni akar, akkor sok recet kell néznie, de a legfőbb, hogy játsszon minél többet. Főleg 1v1-et. Amit én nem teszek :D

Melyik magyar ill. külföldi játékos(ok)t tartod mentorodnak, illetve kinek a stílusát kedveled leginkább?


Mint mondtam, senki sem tanított a fejlődésem során, de sokat köszönhetek azoknak a játékosoknak, akik a kezdeti időkben együtt játszottak velem... pl.: Apollo, Beszosz, Games, Soni, Dodo, abi (csak a teljesség igényel nélkül...). Két magyar játékos stílusát kedvelem. Az egyik Galmuszk, aki akármennyit kihagy, visszatéréskor úgy játszik, mintha ki se hagyott volna semmit, a másik pedig kunyi... ezt ugye nem kell részleteznem? :D

Fel tudsz sorolni pár magyar ill. külföldi játékost akiben látsz elképzelést vagy felnézel rájuk, és ha igen, miért?


Külföldiekkel annyira nem vagyok képben. De pl TheViper mégtöbbre viheti, habár már most is 2k4+, de ki tudja lehet több is lesz. Magyarok közül pedig Maxxtro és Mallory is sokat fejlődtek korábbi önmagukhoz képest. És a kis Györe is most belehúzott, meg is látszik rajta, hogy már 16+ fölött tudja tartani a nickjét. Na meg gyakrabban kikapok tőle 1v1-ben 1111

Györe szerintem is sokat fejlődött, maxxtro meg mindig roxx volt! :D Kit tartottál a legnagyobb ellenfelednek, kivel rivalizáltál a legtöbbet a magyar AoE közösség tagjai közül?


A kezdetek óta Beszoszt. Teljesen ismer és mindig tudja, hogy verjen le. Ellene nagyon sokszor kikaptam.

Tudsz modani olyan meccset, amit a legemlékezetesebbnek tartasz, ami kimagaslik a többi közül?


Az egyik legemlékezetesebb meccs az volt, amikor az AoC Liga 6 utolsó csoportkörében 1 meccset tudtunk hozni a SlipKn0T ellen. Rolo, Kody, meg én és dupla sling arena-n. Az ellenfél csapat átlagban 19+-2k ratejű volt :D Kody nagyot alkotott.

Szééép, én meg nem emlékszem rá... :D Mi a kedvenc mapod ill. cived, ill. a kettő kombinációjában milyen opciókat választanál!


Kedvenc mapok inkább a zárt mapok, Arena, BF, de most pl az új MR is tetszik. Civ meg mongol, meg spanyol. Mongolt bármelyiken.

Összességében mit tartasz erősségednek? Micro/macro, eco vagy army?


Hát inkább a microt. Macroval sokszor vannak gondok... pl nincs is időm átgondolni, hogy éppen azon az adott mapon mi lenne a jó stratégia. De a unitkezelés az viszonylag jól megy.

És most pár kérdés a magyar TG-kel kapcsolatban. Mi a véleményed róluk? Véleményed szerint milyen taktika kifizető a tudásodhoz mérten, ha szélső ill. pocket vagy? (2v2 3v3 4v4-ben)


Egyértelműen a kedvenceim a magyar TG-k! Sose játszok Voobly-n random emberekkel tg-t. Szeretem, mert jó hangulatúak, meg ismerjük egymást. Így nyilván egyenlően tudunk csapatokat is osztani. 2v2-ben egyértelműen flush nyílt land mapon. Ott nem érdemes pácban hagyni a másikat sem. Ha falazol, lehet a társad szívja meg. 3v3 vagy 4v4 esetén pedig a szélsőknek érdemes flusholni, persze csak ha olyan a map. Jó map esetén ott már jobban megéri falazni és gyors C-t menni.

Mivel a magyar TG-k sokszor elég vérszegényre sikerülnek, szerinted hogyan lehetne leginkább fejleszteni a TG skill-eket!


A TG skillt csak sok-sok játékkal lehet feljeszteni. És minél több jobb játékos van a csapatban és az ellenfél csapatában, annál hamarabb van esélyed neked is a szintükre fejlődni. Magyar téren ez nehéz, mert a nagyon jó (18++ legalább) játékosokból hiány van. Aki ilyen és aktív az jelenleg Andrew és Maxxtro. Szóval így ez egy nehéz ügy.

Mi az a kérdés, amit én nem kérdeztem, de te megkérdeznéd magadtól!


"Mi a véleményed az interjúvolóról?" Hát Rolo... mit is mondjak? :D Amúgy minden jó! ^^ De akkor komolyra fordítva a szót... ez most fogós kérdés, mert szinte mindenbe belekérdeztél. Legyen mondjuk: Milyen volt két éven keresztül vezetni az akkori legnagyobb magyar klánt, a WoRA-t?
Nos, nagyon jó volt. Az induláskor nagyon élveztem benn lenni, sokan voltunk és mindenki aktív volt. Ritka dolog, hogy sikerült egy klánon belül 4v4-t is tolni! A bajnokságok vezénylése nagyon nyögvenyelősen ment velük sajna. Így utólag nem kellett volna annyi embert felvennünk, hanem jóval kitolni a trial határidőt... mert ezáltal nagyon sok olyan embert is bevettünk, aki nem használta a fórumot, pedig a mi klánunk ott élt!

Játszunk most akció-reakció játékot! Én mondok valamit, amire neked azonnal rá kell vágni, ami eszedbe jut! Kezdhetjük?


Igen

Voobly

Aoc :D

Daut

a világ legjobb játékosa

Chris

A világ 2. legjobb játékosa

aoe2.hu

a magyar aoe2 közösségi oldal

aoczone.net

a nemzetközi közösség bölcsője tonnaszámra teli recekkel

2k

egy szint amire ha már eljutsz, felnéznek rád (szerk.:anyád! :D)

Age of Empires II: Forgotten Empires

új remény

Tyrant

csapassuk együtt pénzér'

WCL7

a 2011-es év legnagyobb klánbajnoksága

xSeCh

a mindenkori magyar "klán"

TLW

otthon, édes otthon...

Köszönöm a közreműködésed és a lehetőséget. Egy élmény volt! :) Talákozunk a a lobby-ban! :)2012.01.11.