Age of Empires 2 Magyarország
Gyorsmenü: Klánok :: Történelem :: Legjobb játékosok :: Bajnokságok :: Térkép  ::         ::  Jelenlegi idő: ; (Erdély, Kárpátalja):  ::  ::  Facebook ::  Discord ::  Twitch ::  Steam ::  Youtube ::  Drive 

Bemutatkoznál röviden? (neved, korod, foglalkozásod, hobbijaid)


Lengyel Józsefnek hívnak,23 éves leszek idén, ha megérem .Jelenleg a Samsung televízió gyárnál dolgozom a technológián, mint csoportvezető .Aok-on kívül többféle bajnokságban/ csapatban focizok, ezeket űzöm komolyabban, de szeretem az összes sportot.

Mikor és hogyan kezdtél el játszani a játékkal?


Ez már nagyon rég volt, kb. 10-11 éves lehettem. De minden úgy indult, hogy unokatesomék ( aka Gala_LK, és HupS_OS), mivel idősebbek nálam ezért nekik előbb volt gépük és mindig jártam át hozzájuk játszani, itt ismerkedtem meg ezzel a játékkal. Meg ők voltak az én mestereim. Pár évre rá kaptam én is, és amikor időnk engedte, nyomtuk LAN-ba, meg olyan is volt, hogy nyaranta a hatvani Széchenyi Iskolába szerveztek lanpartit, itt találkoztam elsőnek Andrew, Mulder, Mt-vel.
Végülis mikor elsőnek megláttam a játékot egyből, beleszerettem
Elég későn lett netem, addig mindig gép ellen harcoltam,(de közben gala-nál néha-néha nyomtam neten is) meg gala küldött minden héten sok-sok recet és azt elemeztem. Majd mikor a 7 Hardest random civ/mapon is kevés lett, be kellett köttetnem a netet.
Mikor megláttam elsőnek az AOK-ot, majd kis játék után tudomást szereztem arról, hogy indul belőle 1v1 magyar selejtező, amiről kijutást szerveznek a világbajnokságra, akkor azt határoztam el, h én leszek a legjobb magyar, majd kijutok külföldre, és tiszteletemet teszem. Ez volt az álmom…..Csak mire eljutottam arra a szintre h én lehetnék a legjobb magyar, nem indította Microsoft több VB-t az AOK-ból.

Mely klánokban vettél részt és mik voltak a nickjeid? Melyik klán volt a kedvenced?


Kezdetek kezdetén a Leto volt első klánom, amiben nagyon jól éreztem magam, itt Leto_mao néven futottam. Mikor megszűnt, a srácokkal (tech2, kunyi) átmentünk a snow-ba, itt használtam a Latko-t. A snow-ba nem volt jó, szerintem voltak, akik kiközösítettek, mert nem voltam aktív Forumon, hát lol. Majd a TWP-s clubtagságom elkezdtem, kb. a mai napig, ugyanis felbomlott. De itt volt a legjobb, rengeteg bajnokság, amikben szinte mindig a top 3-ban voltunk. A társak is jók voltak, akárki felvette a ritmust, és a twp-vel toltam legjobb TG-ket.

Melyik a kedvenc magyar és nemzetközi játékosod?


Magyarok közül Andrew, akit nagyon kreatív játékosnak tartok, jó az észjárása stb. Bár szerintem túlságosan belemerül a részletekbe néha. Sok jó magyar playert ismertem de mindig is Andrew-et favorizáltam. Nemzetközi??? Ilyen sokáig nem volt, nem foglalkoztam a külföldiekkel (a fociban sincs/volt kedvencem). Bár egy időszakban nagyon bejött Dreams stílusa, majd a Bcc2 után DauT-ot favorizálom és Ő a legjobb!

Melyik volt a legemlékezetesebb játékod? Kik voltak benn és mitől vált emlékezetessé?


Hát, igazán rengeteg ilyen játékom volt. A TWP-vel zajlott mind és valamilyen bajnokságban, és nagyon sok volt. Párat említek a PoZ B/C-t vertük akik egyénileg sokkal jobb playerek voltak mint mi, de 4:3-ra nyertünk, vagy mikor L_clan_Chris csapatát bevertük arabon ( chris, bvirus, meg mittomén) az kemény volt, az ő átlag ratingjük több, mint +150 volt. Szóval sok jó gamet toltam, sok jó player ellen.

Milyen bajnokságokban szerepeltél? (csapat és egyéni)


Na ez jó kérdés. HunCup, BCC 2, CivCup, Michi 1v1, michi clan, ArabiaCup, WCL, RTS, Liga Amistad, AOC Liga,… biztosan van még pár, de nem emlékszem mindre, nem nagyon volt olyan amit kihagytam volna.

Melyik a kedvenc civilizációd? Miért?


Hát az összes civet szeretem, mindnek megvan a maga “varázsa”. Inkább a map-hoz választottam civet. A legerősebb civ-nek a Szaracént tartom bár ott drága az egység. De nem tok mondani kedvencet, minden néppel adott civ ellen más és más volt a taktika és inkább azok a taktikák a kedvenceim.

Melyik a kedvenc mapod? Miért?


Egyértelműen arabia, gyors, nyílt, aki itt tud harcolni az a többi mapon is csak jó lehet. Na meg erre jöttek a legtöbben játszani és nem kellett gamera várni annyit . De most az Oasis-t kedvelem ara-n kívül, ami zárt map. De összegezve szívesen játszok összes mapon csak RM legyen.

Mennyi volt a valaha elért legmagasabb rated és mikor volt?


2129 volt, ha jól emlékszem 2008 vége körül (pontosan mikor részt vettem a BCC 2-n)

Kitől tanultál a legtöbbet, avagy kinek köszönhetsz a legtöbbet?


MR Gala_LK adta meg a kezdést, de többnyire magamtól és a sok rec-ből.

Ha már nem játszol az AoC-cal, játszasz valami mással?


Nem hiszem h lesz olyan, hogy ne nyomjak kis AoC, de a Starcraft/Red Alert összes része.

Mi a véleményed az aoe2.hu-ról? Mit szeretnél üzenni a fórumozóknak?


Nekem tetszik, hogy van egy oldal, ami összefogja a magyar AoC-os társaságot.
GL&HF Mindenkinek!!

Köszönjük az interjút! Latkót hallhattátok.


Nincsmit!

2009.07.10.