Gyorsmenü: Klánok :: Történelem :: Legjobb játékosok  ::  ::  Jelenlegi idő (Magyarország, Felvidék, Vajdaság): ; (Erdély, Kárpátalja):  ::  ::  Facebook :: Twitch :: Youtube :: Drive (Letöltések) 

1999

Szeptember 30-án megjelent az Age of Kings. A magyar aoe2 közösségnek már ekkor volt egy kialakult magja, hisz elég sok játékos játszott a sorozat első részével is. Például az AS vagy az LK klánok eredetileg RoR klánok voltak. Valószínűleg az elkövetkező pár hónapban még élt a RoR is, de igazából az AoE2 nagyon hamar átvette a helyét az elődjének.

2000

Az ezredfordulótól egyre népszerűbbé vált a magyar AoE2 közösség helyszínéül a mIRC #aoe.hu csatija. Aki esetleg nem hallott volna róla, a mIRC egy egyszerű chatprogram, ami nagyon elterjedt volt a 2000-es évek elején. Egy szerveren pedig be lehetett lépni az #aoe.hu szobába, és jobb oldal kijelezte, hogy kik vannak éppen fent, bal oldalt pedig lehetett beszélgetni. Természetesen privátban is tudtál chatelni. A játékok pedig úgy zajlottak, hogy valaki kreált egy játékot magában a játékban és bedobta az IP-jét, a többiek pedig csatlakozhattak. Ekkor még a csatlakozás sem okozott gondot annyira, mert főleg modemes internetje volt mindenkinek, az elosztók (pl router) később kezdtek tért hódítani, melyek viszont bonyodalmat okoztak a játékhoz történő csatlakozásban. Ebben az időszakban akár 40-50 magyar is összegyűlhetett az #aoe.hu csatin, rendkívül aktív volt az élet. A klánok száma is ezt erősíti meg, hisz közel 10-15 aktív klánról beszélhetünk ezekből az évekből. Ha pedig külföldiekkel is játszani szerettél volna, akkor az MSN Gaming Zone-on volt erre lehetőség. A magyarok számára CaveMaN és tewe létrehozták az xSeCh klánt, melybe minden magyar beléphetett, de ez a klán csak zonen létezett, összefogta a magyarokat. Természetesen a profibb játékosokkal indult az xSeCh klán néhány nagyobb bajnokságon is.
Március 25-én került sor az #aoe.hu első IRL programjára, egy közös sörözésre, méghozzá a Ludas sörözőben. Ahogy a képekről is látszik, nagy számban tették képviseletüket a játékosok.
Augusztus 24-én megjelent a The Conquerors kiegészítő. Eddigre már elég komoly aoe-s magyar köztösség alakult ki. Ez a kiegészítő nagyon jól sikerült, könnyebbé és jobbá tette a játékot, így nagyon hamar szinte mindenki váltott az alapjátékról a Conquerorsra.
Október 14-15-én Celldömölkön AoK Lovagit Tornát rendeztek. Az amatőr ligában első lett Bezzeg Balázs, második Tarczi Gábor, harmadik pedig Nyári Jenő. Ugyanitt csapatversenyben első lett a Duvajok csapat, második a Katonák, harmadik pedig a Windows. A profi ligjában nem volt díjosztás, inkább csak fun meccseket nyomtak. A szervezés sabe_KB végezte. A TGT is pár fővel képviseltette magát.

2001

Február 7-én újból #aoe.hu sörözésre került sor. Ezúttal a Jamaica sörözőben.
Február 17-én, 10 nappal később pedig megint sörözött a közösség, de most már a Galéria sörözőben.
Április 18 és 22 között került megrendezésre az első TGT LAN. Ez az egyik legnevesebb magyar LANok egyike volt. A TGT klánt főként felvidéki magyarok alkották, s a LAN helyszíne is a felvidéki Komárom melletti Pat (Patince) volt. A falu mellett található üdülőtelepen egy apartmanban volt az esemény. A következő években többnyire ezen a helyszínen került megrendezésre az esemény.
Szeptemberben rendezték meg a következő TGT LAN-t.
Október 23-án volt az EarthQuake 4, a WCG 2001 magyarországi selejtezője. Recek
Novemberben merült fel az első klánbajnokság megrendezésének gondolata. Sajnos a kezdeményezés csak a nevezésig jutott el, a bajnokság még csak el sem kezdődött ezután.
November 17-én került sor a következő sörözésre a Galéria sörözőben.
December 5-től 9-ig tartott a World Cyber Games 1v1 bajnoksága a dél-koreai Szöulban. A magyarok közül az EQ4 eredménye alapján hugi_0 képviselhette országunkat. Sajnos nem jutott tovább a csoportkörökből (C csoport).

2002

Január 23 és 27 között rendezték meg a következő TGT LAN-t.
Februárban rendezték meg a Hunaoe 1. szezonját. Erről túl sok infó nem maradt fenn, a recek egy része letölthető innét.
Július 1-jén került kiírásra a Hunaoe 2. szezonja. Egy mapon kellett játszani (Green Arabia) és egyenes kieséses volt a küzdelem. Két csoportban nevezhettek a magyar klánok: 2v2 és 4v4 kategóriában. Július 8-án lezárult a jelentkezés, 11-ére pedig elkészültek a csoportok. Érdekesség, hogy a szervezők előre meghatározták a meccsek időpontját, melytől a két klánközös megegyezéssel tudott eltérő időpontot választani. Az elkövetkező két hétben a meccsek többsége le lett játszva, néhol a szervezők zártak ki klánokat. Augusztus 7-én fejeződött be a bajnokság. Az A csoportban (4v4) a döntőt az AS és a MeM vívta, de ez a meccs félbeszakadt és nem fejezték be. A B csoportban (2v2) hosszas huza-vona után a wWw klán győzedelmeskedett. Recek
Hunaoe2
A. csoport 1.:  AS/MeM
B. csop. 1.:  wWw
A csoport (4v4)
B csoport (2v2)
Szeptember 27 és 29 között volt az EarthQuake 5, a WCG 2002 magyarországi selejtezője. Recek
Október 1 és 5 között rendezték meg a újból TGT LAN-t.
Október 28-tól november 3-ig tartott a World Cyber Games 2002-es 1v1 bajnoksága a dél-koreai Daejeonban. A magyarok közül az EQ5 eredménye alapján alapján Zsebkendő képviselhette országunkat. Sajnos hugihoz hasonlóan ő sem jutott tovább a csoportkörökből (A csoport). Egyébként ekkor Andrew jobb volt Zsebkendőnél, de sajnos fiatal kora miatt a szülei nem engedték ki Dél-Koreába.
Október 30-án jelent meg az első nagyobb érvágást jelentő játék, az Age of Mythology. Látható is volt, hogy 2003-ra már egy kicsit visszaesett a magyar közösség aktivitása. Persze még ekkor is rengetegen játszottak az Age of Empires 2-vel.
November 23-án újból sörözést rendeztek a Galéria sörözőben.

2003

Február 5 és 9 között rendezték meg a soron következő TGT LAN-t.
Május 2-án megtörtént a magyar AoC történelem első esküvője, mely során két AoC játékos kelt egybe: Ana_baba_AD és [MeM] CaveMaN.
Május 7-én, nemsokkal az esküvő után újból egy kisebb sörözésre került sor.
Október 1 és 5 között került sor a következő TGT LAN megrendezésére.
November 15-én ZuMee jóvoltából került sor újból egy sörözésre a Galéria sörözőben. Ez volt az utolsó komolyabb összehozott #aoe.hu-s program.

2004

Márciusban indult a Legion Clan szervezésében az első World Clan League. Egy magyar klán nevezett, az OW, amely valószínűleg kimondottan a WCL-re alakult csak meg. Igazából csak félig volt magyar klán, mert több svéd barát is a klán tagja volt. Indulók: Andrew, hugi, Zsepi, valamint a svédek közül luffis, Strater és Leviathan. A csoportkörökből a B végjátékba jutottak tovább.
Május 5 és 9 között volt az ezévi TGT LAN.
     
Júliusban alig, hogy véget ért az első WCL, már indult is a második. Most már a magyarok az xSeCh csapatot nevezték. Akik játszottak: Andrew, Zsebkendő, hugi, ordog, luffis, valamint itt is besegített pár svéd ismerős. A csoportkörökből a Fun Groupba sikerült továbbjutni.

2005

A 2005-ös évben még virágzott a Zone, viszont az #aoe.hu csati már nagyon kevés aktivitást mutatott. S tért hódított egy teljesen új platform, mely a magyarok fő játszóterévé vált: a The All-Seeing Eye (röviden ASE). A nyár folyamán rengeteg játék ment az ASE-n, ahol elsősorban a Leto, majd a Virus klán dominált a magyarok közül. Őket követte a BoSB, majd megalakulása után a TLW.
Augusztusban merült fel az első (tudomásunk szerint) magyar 1v1 bajnokság szervezésének gondolata. Az ötletet abi_ és Techno vette kézbe, és a Virus klán fórumán megszervezték ezt a bajnokságot (Huncup 2005). Sajnos a csoportelosztóknál tovább nem jutott a bajnokság.
1v1 Huncup 2005
félbemaradt
Október 18-án jelent meg meg az Age of Empires 3. Ez újból egy kicsit ártott a közösségünknek, de meglepő módon a jelentős többség nem tért ár AoE3-mat játszani. Pedig több klán, többek között a TLW is tervezte az áttérést az új játékra, de az AoE3 elég nagy csalódást okozott az emberek többségében.
Ősz elején a Virus szétbomlott és a tagjai csatlakoztak a Letohoz (abi, reneg4de, Maxxtro), a TLW-hez (GamesJr és SGGL (aka Jana)), illetve a BoSB-hoz (csuz-lee és Csipa).
November elején rendezte meg az AoCGroup oldal a 2005-ös Nations Cupot, melyen mi magyarok is indultunk. A magyar csapatot abi_ (ő volt az operátor), Andrew, Latko, kunyi és Techno képviselte. Csak Szerbia és Montenegró ellen tudtunk győzni 2-1-re, de azt is csak azért, mert DauT az első játék után nem tudott tovább maradni, ezért feladták az utolsó két meccset. Vietnám A ellen 0-3, Brazília B, Japán B, Argentína A ellen pedig 1-2 arányban kaptunk ki. Ezzel számunkra végetért ez a bajnokság. A nemzetek ligáját egyébként Kína A csapat nyerte. Második helyen végzett Kanada, harmadik helyen pedig Japán A csapata.
November végén újbóli próbálkozás történt egy magyar 1v1 bajnokság megszervezésére, ezúttal több sikerrel. A szervezést kunyi és abi_ vették a kezükbe és Priby segédkezett hozzá egy honlap elkészítésével (ez volt a huncup.try.hu). Az elején nagyon pörgősen mentek a meccsek, viszont a döntőre rengeteget kellett várni, ez csak jövő év júniusban került lejátszásra.
1v1 Huncup 2006
1. kunyi
2. Latko
3. luffis
4. Techno
5. abi_
6. csuz-lee

2006

Január elején indult a BsK szervezésében az MVP3 1v1 bajnokság, melyre Andrew nevezett. Sajnos az első körben Dreams ki is ejtette.
Januárban indult az egyik magyar klán, a KinXett 2006-os házibajnoksága is. A meccsek többségét le is játszották e hónapban, de áprilisra lett teljesen vége. Snatch lett a győztes. Infó >>itt<<.
Február 22 és 26 között került megrendezésre az idei TGT LAN.
Március környékén bezárt a játék hivatalos játszóhelye, az MSN Gaming Zone. Szomorú egy pillanat volt ez, 6 és fél évvel a játék megjelenése után és sokan úgy gondolták, hogy ez a játék halálát is jelenti egyben, de szerencsére nem így lett... sőt. A Zone utódjaként a GameSpy Arcade-t - ami egyébként szintén megszűnt már azóta -, valamint a frissen létrejött GamePark-ot jelölte meg utódjaiként. Az AoCosok által kedvelt helyszín hamar a GamePark lett.
Március 29-én még egy kisebb sörözésre került sor a Galéria sörözőben, ZuMee újdonsült kisbabáját (Boglárka) ünnepelve.
Július elsején lett megtartva az első AoC találkozó (második generációs AoC közösség). A tali egynapos volt és a helyszínválasztás Siófokra esett. Az érdeklődés még nem volt túl nagy: 5 ember - Beszosz, Lui, Priby, Richard és Subotai tették tiszteletüket, valamint Techno is egy rövid időre. A rövid napba Balatonba fürdés, pizzázás, csocsózás és egy rövid társalgás fért bele.
Október 14-én a két rivális klán, a -¤BoSB¤- és a TLW egyesült. A névválasztás nehezen jött össze, de WoRA_Roquen rengeteg hangzatos névvel árasztotta el a csapatot, melyek közül a WoRA (Warriors of the Rising Alliance) lett a nyerő. (zárójeles megjegyzés: a TLW 2005-ös névválasztásakor is már az utolsó klánként nevezték el az alapítók azt, a WoRÁ-nál pedig ezt tovább fokozták. Bizonyára senki sem merte volna gondolni, hogy ekkor még rengeteg év van még hátra az AoC terén...) Az első pár hónapban sokat játszottak a WoRÁ-sok klánon belül, nagyon jó volt a klánélet.
November-december folyamán a WoRA klán klánon belül 1v1 bajnokságot szervezett. Sajnos nem sikerült befejezni, de született pár jó record.

2007

Januárban indult a KinXett 2007-es házibajnoksága. Március elejére le is mentek a meccsek. Ismét snatch lett a győztes. Infó >>itt<<.
Az év elejére a WoRA klán egyedülállóan uralta a magyar AoC-ot. Gyakorlatilag az összes többi klán eltűnt, senki nem tudott hasonló erejű csapatot felállítani. Ehhez azért azt is hozzá kell tenni, hogy Andrew és Latko nem vettek részt magyar klánokban.Tavasszal két bajnokságra neveztek: a 18. RTS-League-ra, valamint az UltraRandom Cup 3-ra. Az RTS-League csoportban 7-ből az 5. helyet sikerült megszerezni. Az LKC és a Yaga továbbjutottak, a KM és az ONU végeztek a 3.-4. helyen, a WoRA az 5., a TwiK és a Peru pedig a WoRA mögött zárt. A WoRA klán egyeduralma egészen múlt év végétől ez év áprilisáig tartott, amikor egy új csapat jött létre: a _SoG_ klán. Legerősebb játékosuk Maxxtro volt. Májusban csatlakozott hozzájuk Bonehead és Techno, amivel jelentős erőre tettek szert. A nyár folyamán a két klán összecsapott, mely végül a WoRA győzelmével zárult.
Tavasszal megnyitotta kapuit az IGZ. A GamePark mellett mostantól már itt is lehet online játszani.
Júniusban elérkezett az idő egy újabb magyar bajnokság megszervezésére. Az előző Huncup pont egy évvel ezelőtt ért véget. A bajnokságot vasálarc nagylelkűen támogatta 50000 Ft felajánlással. A szervezést a WoRA klán vállalta magára, a wora-clan.hu oldal fórumán zajlott a bajnokság.
1v1 Huncup 2007
45000 HUF
1. Andrew - 35000 HUF
2. Latko - 10000 HUF
3. (Strater)
4. Bonehead
5. luffis
5. snatch
Csoportok
Playoffs
Június végén indult hosszabb kihagyás után a World Clan League 6. szezonja a Legion Clan honlapján. A WoRA klán nevezett a magyar klánok közül. A selejtezőkben az első körön sikerült túljutni, a WoRA legyőzte a brazil ONU klánt. Viszont a második fordulóban a _Cia_ ellen már nem sikerült győzni.
Augusztus 4-5-ei hétvégén került megrendezésre a 2007-es AoC találkozó. Ez volt az első találkozó, amely több napos volt. A helyszínt Lui biztosította, Siófoktól nem messze egy kis faluban, Nyimben. A program vacsorakészítés, valamint pókerezés voltak. Számítógép csak egy volt, azon lehetett nézni pár recet. A ház nem a mai években épült, éjszaka lefekvés pókok is a társaságra ijesztettek. Főleg ittasan volt félelmetes.
Októberben a WoRA nevezett a Michi League-ra is. Ekkorra már Rolo és Kody is a WoRA tagja volt, valamint Ultra és Priby játszottak még komolyabban Michit.

2008

Januárban indult a Brain Champion Cup, egy neves 1v1 bajnokság, melynek az első szezonjára a magyarok közül csak abi_ és luffis nevezett. Sajnos abi_ az első körben egyből DreaIVIS-t kapta, luffis pedig egyből admin lossal kezdett, így hamar véget ért számukra a bajnokság.
Január 16-án történt az AoC történelem első szomorú eseménye, egy játékos távozott az élők sorából, méghozzá Crovato Rita alias [MeM] Pamacs, xSeCh_Fanciulla. Nyugodjék békében!
Még januárban a WoRA klán nevezett az AoC Liga 6-ra, egyben az utolsó szezonjára. A recek letölthetők az AoCZone bajnokság archívumából. Ez volt az utolsó bajnokság, melyet a klán végig tudott játszani. Márciusban további két bajnokságra nevezett még, a Liga Intercontinental AoC-ta, valamint az RTS-League 20. szezonjára. Mindkettőn csak pár meccset játszott le, hisz a klán májusra szétment, s hivatalosan is visszaállt a két alapító klán, a BoSB és a TLW.
Márciusban kezdte el mon_asterix szervezni Budespten a LANjait, melyre főként a ViolA és az OS klán, illetve Koole és Mad szoktak járni. A következő évekre már átlagban 3-4 heti alkalommal volt egy LAN. Kb 2015 óta viszont már kicsit ritkábban vannak.
Júniusban lett megszervezve a következő magyar bajnokság, a Huncup 2008. Szakítva a hagyományokkal, ez a bajnokság 2v2 bajnokság volt. 12 magyar csapat nevezett, s júliusban kezdődött el a bajnokság. Az első meccset július 6-án a KinXett 2-es csapata vívta a Mind1 ellen. A második forduló nagyjából augusztus közepére ment le. A bajnokság itt már a WoRA klán fórumából kialakított aoe2.hu weboldalon zajlott.
2v2 Huncup 2008
1. BANK TM: Latko+Kody
2. Mind1: Andrew+Galmuszk
3. BoSB A: Bonehead+Guti_
4. Mikonam: kunyi+Techno
5. TLW A: Beszosz+Priby
5. Ultrakamikaze: Mad+Ultra
Ágrajz
Augusztus 8-10 között került megrendezésre az ezévi AoC találkozó. Vasálarc nagylelkű felajánlásának köszönhetően - amely eredetileg bajnokságra volt felajánlva - helyszínül Siófokon egy nyaraló lett kibérelve. Ez volt az első kétéjszakás találkozó, valamint jóval sikeresebbre sikeredett a tavalyinál, hisz közel kétszer annyi ember vett részt rajta.

Pénteken különböző időpontokban érkeztünk. Medi már korán reggel ott volt Siófokon, Latkoék dél körül jöttek Pestről, Priby pedig 4-kor ért be a vonattal, ahol találkozott Subiékkal és velük együtt mentek ki a szállásra. Eközben Apahunék, meg Lui jól bevásároltak. 5 fele Games is megérkezett, s vele együtt a 4. gép is, így lehetett 2v2-ket tolni. Este bementünk a városba, ott elvoltunk egy darabig, majd miután hazajöttünk még sikerült beiktatni egy éjszakai fürdőzést is. Másnap is játszottunk jópárat, s délután Andrew is ideért és lett 3 Andrew vs Latko game, melyet végigizgulta az egész csapat. Aki a rosszabbik gépnél volt (Lui!!!), az vesztett mindig. Este megjöttek Technoék is, lehetett pókerezni, ahol 2k nyertes született, Latko! ^^ Aztán a másnap reggel... még aznap páran lementek fürödni és sajnos valahol itt ért véget a tali.
Végezetül köszönet vasalarcnak a felajánlásért, amiből fedezni tudtuk a költségeket!

     
Szeptemberben szervezte meg a KinXett klán a 3. klánon belüli bajnokságát, de ez a bajnokságuk már privátban zajlott, így a végeredményről nincsenek információk.
Október 8-án jutott el Latko a csúcsra, ugyanis ekkor érte el először a 2100-as ratingot. Szép játékkal győzte le HyM_Cyclops_xR-t.
November táján bezárt a GamePark. Onnéttól csak az IGZ-n lehetett játszani komolyabban.

2009

Az év elején - a tavalyihoz hasonlóan - elindult a Brain Champion Cup második szezonja. Három magyar játékos is nevezett: AndrewLatko és kunyi. Sajnos senkinek sem sikerült túljutnia az első stage-n. Latko ekkor volt a topon, hisz pár hónapja lett 2,1k, úgyhogy ő teljesített a magyarok közül a legjobban. Egészen az első stage ötödik, azaz utolsó köréig jutott, ahol Wrath volt az ellenfele, akin azonban már nem sikerült túljutnia. Mindenesetre így is nagyon szépen teljesített. Andrew sajnos már a harmadik körben kiesett, bár admin lossal, ami nem túl szép. kunyit pedig egyből az első körben kiejtették.
Február végén került megrendezésre a következő Huncup, amely visszatérve a hagyományokhoz, újból 1v1 formátumú volt. 22-en neveztek, s először csoportfordulókkal, majd egyenes kieséssel folytatódott a bajnokság. Vigaszág is indult azoknak, akik jól teljesítettek, de nem jutottak tovább az egyenes kiesésbe. A döntőben Latko AW-t kapott kunyi ellen. Május végére fejeződött be ez a Huncup.
1v1 Huncup 2009
1. Latko
2. kunyi
3. Bonehead
4. luffis
5. Guti_
6. -
Ágrajz
Augusztusban a TLW klán házibajnokságot rendezett, amely végül az egyetlen klánon belüli bajnokság lett a klán fennállása alatt. Hó elején indult a bajnokság, 1v1 formátumban. Csak 5 játékos nevezett: Apollo17hu, Beszosz, GyoreE, Priby és WOodo, de WOodo időközben kiszállt a bajnokságból. 3 játékot kellett játszani, melyből az első BR volt, a másik kettőt a két játékos választotta. A bajnokság végül Beszosz döntő győzelmével ért véget.
TLW 1v1 házibajnokság 2009
1. TLW_Beszosz
2. TLW_Priby
3. TLW_Apollo17hu
4. TLW_GyoreE
5. (TLW_WOodo)
Ponttáblázat
Augusztus 14-16 között került megrendezésre az idei AoC találkozó. Ebben az évben Ultra látta vendégül a közösséget a Dunaföldvártól nem messzi Bölcskén. A találkozó elsősorban arról emlékezetes, hogy GamesJr pár ismerősével egy versenyen nyert egy Porschét egy rövid időre. Így ezzel a nyeremény autóval érkezett a találkozóra. Vicces volt, ahogy a sportkocsinak fel kellett jönnie a hegyre. Második nap este a találkozó idejére újra összeállt a Leto (kunyi, Techno, Rolo, Cucc) és megküzdött a TLW (Beszosz, Györe, Priby, WOodo) ellen. A nagy klán összecsapás a legendás Leto győzelmével végződött. kunyi hozta a meccset természetesen.

Idén újból sikeresen lezajlott a találkozónk, mely aug. 14-től 16-ig tartott. Első nap érkeztek Ultra házigazdaként, Apahun, Kokesz, Krisz, Subi, Richard, Priby, WOodoo, Györe, majd később estefelé Rocky, Cucc és Rolo. Első nap 4 gépből gazdálkodtunk, szóval már aznap jópár 2v2 game született. :) Második nap érkezett Games, Beszosz és Lui, majd este Techno és kunyiék. Itt már volt 4v4 is. Ezenkívül le lehetett menni a Dunapartra horgászni, szombat este lehetett bulizni, pókerezni és még sok jó egyéb dolgot.
Köszönet illeti: Ultrát a házért, Apahunékat a felszerelésekért és főleg Anyahunt az étkeztetésünkért :)

Játék Ultráék pincéjében
GamesJr nyereményautója
Szeptemberben, négy évvel a legutóbbi Nations Cup után az AoCGroup ismét megrendezte a nemzetek bajnokságát. Jóval jobb eredményt értünk el a négy évvel ezelőttinél, hisz a csoportunk 4. helyét megszereztük (a 6-ból), csak nagyon kicsivel lemaradva a 3. Spanyolországtól. De a 4. hely is továbbjutást ért. A magyar csapatot Andrew, Latko, kunyi, Galmuszk, Kody és abi_ képviselte. A továbbjutás után dupla kieséses rendszer következett, de a 3-4. csoporthelyezettek egyből alulra kerülhettek már csak. Itt Portugália volt az ellenfelünk, akik ellen 3-1-es vereséget szenvedtünk.
Október tájékán az IGZ új nevet vett fel és Voobly lett belőle.
Novemberben indult egy nagyszabású 1v1 Arabia Hun bajnokság, melyre 3 magyar: Andrew, Latko és Maxxtro (mint Erebus) nevezett. Sajnos az első stage-ből senkinek sem sikerült továbbjutnia, de Andrew egész szépen teljesített, őt végül egy erős kínai játékos nem engedte továbbjutni.

2010

Januárban ismét indult a Brain Champion Cup 3, viszont ez már az utolsó is volt egyben. A magyarok közül Andrew és kunyi nevezett. Kunyit sajnos Kyo egyből kiejtette az első körben, viszont Andrew ezen a bajnokságon nagyon szépen szerepelt. Talán az egyik legjobb eredményét sikerült elérnie a nemzetközi viszonylatban, hisz továbbjutott a Second Stage-be. Második fordulóban Millo-t, harmadikban CsK_Kill3r-t, ötödikben pedig KaoS_Funebré-t verte el. Talán egy kis szerencse is benne volt, hisz a negyedik körben goodboy lett volna az ellenfele, de admin winnel továbbmehetett. Sajnos a Second Stage-ben már nem tudott előrébb jutni, először BlinG, majd 2s kerekedett felül rajta.
Áprilisban indult a 2010-es Huncup. Ez lett a legszínvonalasabb 1v1 bajnokság, melyen pénznyeremény is volt, az összdíjazás 100 000 Ft volt. Ennek ellenére sajnos a legrosszabb kimenetelű bajnokság is egyben, hiszen a pénznyeremény ellenére sem fejeződött be a bajnokság. Az első stage meccsei elég gyorsan lementek, május végén már indulhatott is a második stage. Szomorú tény viszont, hogy csak 3 meccs került lejátszásra.
1v1 Huncup 2010
100000 HUF
Az első 3 hely nem dőlt el Andrew, Latko és Maxxtro között (30-20-15e HUF)
4. Bonehead - 10000 HUF
5. kunyi - 8000 HUF
6. Techno - 7000 HUF
7. abi_ - 4500 HUF
7. Guti_ - 4500 HUF
Első kör
Második kör
Májusban egyesült az aoe2.hu az ageofempires3.hu-val egy új domainen: aoe.hu-n. Ez egy próbálkozás volt a magyar AoE közösség összekovácsolására, de utólag elmondható, hogy a két játék közti hatalmas különbségek miatt ez nem volt lehetséges. Itt zajlott a 2010-es Huncup is. Az oldal egészen 2011 áprilisáig működött az eredeti formájában.
Július 30 és augusztus 1 között került megrendezésre a 2010-es AoC találkozó. A találkozót Apahun szervezte meg, a találkozó helyszíne pedig az ő családi rezidenciája volt Kalocsán.

Tegnap sikeresen véget ért az idei találkozó is. Pénteken kezdődött az esti órákban, amikor Beszosz, GyoreE, WOodoo és Priby megérkeztek Apahunékhoz. Valamivel később az esti órákban megérkezett vasálarc is és hozta magával Gamest és Ultrát. Anyahun jóvoltából megebédelhettünk mind, majd Apahun segítségével összeszereltük a hálózatot, hogy megindulhasson a játék. Másnap megérkezett Richard és Subi is a szomszéd városból, de sajna nem maradtak sokáig. És végül jöttek a komolyabb labdarúgók is Rolo és Lui személyében. Este grillezés volt, csocsó és ping-pong, meg egyebek . Késő este benéztük a faluba - najó városba - kocsmázni is egyet, ahol Ultra rendesen alkotott! Szégyelld magad! xD Röviden ennyi történt, remélhetőleg mindenki jól érezte magát! Köszönjük Apahunnak és Anyahunnak, hogy létrejöhetett az idei AoC Találkozó! Apahun állta a szállást, Anyahun főztje pedig nélkülözhetetlen és persze finom is volt!

     
Október 8 és 10 között hosszú kihagyás után újra megrendezésre került a TGT LAN Komárom mellett.

2011

Áprilisban az aoe.hu a tárhelyét szolgáltató OGC játékportál szerves részévé vált. Az új oldal az aoe.rts.hu nevet kapta. Ez az oldal máig is létezik, de az OGC nem igazán törődik vele. A portál nem tudta kiszolgálni az AoE közösségek igényeit, így az AoE3 közösség közel egy hónap után visszatért a saját oldalára, de nem sokkal utána az AoE2 közösség is követte és visszaállt az aoe2.hu is.
Ugyancsak áprilisban szervezte meg az AoCZone az L_Clan helyett az újabb nagyszabású klánbajnokságot, a World Clan League 7-et. Ami egyben az utolsó is volt. Magyar klánok közül a TLW nevezett. Sajnos a selejtezők folyamán kikaptak az indiai InDuS klántól, így továbbjutni nem sikerült nekik.
Július 29 és 31 között került megrendezésre a 2011-es AoC találkozó. A találkozót ismét Apahun szervezte meg, ugyanúgy Kalocsán, ahogy a tavalyi évben.

Megvolt az idei találkozó is. Szép volt, jó volt, de egyszer minden véget ér, ahogy ez is. Pénteken érkeztünk meg Apahunékhoz... ja elnézést valaki már ött csövezett egy nappal előbb is? :D Na de a lényeg, hogy a csapat nagyrésze péntek este jött. Először Beszosz, Györe és Priby Zala megyéből Kadarkúton át. A többiek, a pesteik pedig később indultak, de nem sokkal később két autóval ők is ideértek. Aznap még lement jó pár játék, nagyrészt TLW vs meccsek voltak. Szombaton későn kelés, reggeli, aztán játsszunk újra! :D Délután játszottunk párat és ebéd után elmentünk be a városba találkoztunk Kokesszal, meg csocsóztunk egyet. Este egy kis xbox-ozás (amiről majd lesz egy két jó videó :) ) és hát persze folytattuk az aoc-ot :) Vasárnap pedig nagy nehezen összeszedelőzködtünk és hazajöttünk.
A taliban nagy segítséget jelentett a vasálarc által a Huncupra felajánlott pénz egy része, amely fedezte az élelmiszer kiadásokat. Ezúttal is köszönet mégegyszer érte! És köszönet Apahunéknak az újbóli vendéglátásért!

     
November 26-án érte el Maxxtro az 1900-as ratinget Voobly-n 1v1-ben.
Október 13 és 15 között újból TGT LAN volt Komárom mellett.
     
December 16-ról 17-re virradó éjjelen WOodo tartott egy kisebb LAN party-t a lakásukban.
December végén megújult az aoe2.hu. A régi phpBB Plus fórummotor leváltásra került, és ehelyett az új phpBB3-mas motor lett az oldal alapja. Az oldal egészen 2014 elejéig állt fenn. Mentés az oldalról

2012

Februárban egy új kezdeményezés indult az aoe2.hu-n a magyar játékok aktivizálására. Turbo_B programozói tudásának köszönhetően az oldalra kikerült egy csapatelosztó, mellyel egyenlő csapatokat lehetett osztani rating alapján. A játékosok pedig pontokat kaptak nyerés után, vesztés után pedig értelemszerűen vesztettek. Sikerült vele pár jó játszmát összehozni, de csak 1-2 hónapig működött a dolog.
Május 3 és 5 között került megrendezésre az idei TGT LAN.
Május 26-án Budapestre látogatott Cysion, aki bemutatta az év végén elkészült új kiegészítőt, a Forgotten Empirest. Az esemény után pedig egy kisebb LAN party következett, ahol mindenki kipróbálhatta az AoFE-t. Valamint a két legjobb játékos Maxxtro és Bonehead meccsét kivetítőn lehetett követni. Az esemény létrejöttét vasálarc támogatta.

Hát túl vagyunk eme nemes eseményen is. Remélem mindenki jól érezte magát! aki pedig nem jött el az remélhetőleg nagyon sajnálja! Jelen voltak: (a TLW klánból) Beszosz, Györe, GamesJr, Priby, WOodo, (A BoSB klánból) Richard, Subotai, Warden, csuz-lee, Bonehead, (továbbá) Maxxtro, Apollo17hu, Satrapa, King Szyly, Sir Benedict, ruszki, sir és Cysion, aki Németországból érkezett. A tervezett 5 órás indulás helyett egy olyan 3 órás csúszással sikerült kezdeni, de végül is ez nem is volt olyan nagy probléma. Az elején volt pár game, aztán Cysion prezentálta az Age of Empires II: Forgotten Empires-t. Richard pedig fordította az előadást. :) Ezután egy gálamérkőzés következett. Szoros mérkőzést láthattunk Maxxtro és Bonehead között, akik elsőként játszattak az AoFE-val. 1v1 Arabia Incas vs Magyars. Maxxtronak végül sikerült nyernie, de voltak pillanatok, amikor Bone majdnem fordítani tudott. Szép meccs volt. Ezután pedig hajnalig játék. :) Először csak simán az AoC-val, aztán lassan minden gépre felkerült a kieg.

Augusztus 3 és 5 között került megrendezésre a 2012-es AoC találkozó. A találkozót harmadjára is Apahun szervezte meg, ugyanúgy Kalocsán, ahogy az elmúlt két évben.

Sikeresen lezajlott az idei találkozó is. Kicsit kétségesen indult, de szerencsére a találkozó ugyanolyan jól sikerült, mint az eddigi években. Pénteken érkezett meg a csapat többsége Apahunékhoz, ahol hamarosan be lett állítva a hálózat és neki is láthattunk játszani. Fent a képen láthatjátok, hogy kik jöttek el. Strangernek mennie kellett másnap és nem sokkal később érkezett meg Subotai és Richard, akik így sajnos lemaradtak a csoportképről. Délután volt játék és fürdőzés is, kinek melyik tetszett jobban. Este pedig szintúgy folytattuk a játékkal, de volt társasjáték és xbox is pluszban. Aztán pedig grillezés. Végül vasárnap még 1-2 gyors játék belefért kora délutánig bezárólag, aztán mindenki útját vette hazafelé. Reméljük mindenki jól érezte magát és mégegyszer egy hatalmas köszönet Apahunnak és Anyahunnak a szervezésért és a rengeteg munkáért, amit a hétvégén értünk tettek :)

     
Valamikor az év második felében a Voobly újraindította az RM laddereket, így az eddigi ratingokat lezárták. Ezt követően különvált az 1v1, illetve a TG rating.
December 2-án Mallory elérte az 1900-as ratinget Voobly-n 1v1-ben. Ezzel ő lett az idei év légfeltörekvőbb játékosa. Egyébként az 1800-as ratingot pedig június végén lépte át.

2013

Július 12 és 14 között került megrendezésre a 2013-mas AoC találkozó. Szakítva az elmúlt 3 év-beli hagyományokkal, idén vasálarc vette kézbe a dolgokat és a balatonalmádi nyaralójába invitálta meg a magyar közösséget.

Július 12-14 között sikeresen megrendezésre került a 2013-mas AoC Találkozó. A házigazda vasálarc volt, a helyszín pedig a balatonalmádi nyaralójuk. Ő és Stranger már előbb érkeztek, majd pénteken délután megérkezett még Lui és Mallory is. Valamivel később jött Priby, illetve Apahun és felesége. Az esti órákban pedig Beszosz, Kokesz, Krisz, Rolo, Ultra, Games és Mad is odataláltak. Ez után megkezdődhetett a LANozás késő éjjelig. A komolyabb labdarúgók hajnalig éberkedtek, erről majd lesz videó is! :) Másnap folytattuk a játékokat és megérkezett AoM92 és szuli61 is és ők is játékba álltak. Este megalakultunk páran és meglátogattuk a város központjának kocsmáit. Vasárnap délelőtt már csak egy játékra maradt idő. Mindösszesen 26 játszmát sikerült lenyomnunk a 3 nap alatt. Ezúton is köszönet illeti vasálarcot, amiért megszervezte, helyet biztosított, illetve állta a találkozó költségeit. Szintúgy óriási köszönet jár Apahunnak és Anyahunnak is, amiért hozták a rengeteg ételt, az infrastruktúrát, gépeket és még sok mást.

     
Augusztus elején indult a 2v2 Huncup 2013. Egy ideje már nem volt Huncup, ez az idei ötlet a talin merült fel. És felettébb jól sikerült. A formátum 2v2 volt, dupla kieséses rendszerben. Külön érdekesség, hogy ez volt az első magyar bajnokság, ahol volt stream közvetítés. Nagy meglepetéscsapat volt az FLM (Satrapa és mézesuborka aka Blabla), akik nagyon jól játszottak ezen a bajnokságon. A bajnokság után be is vette őket egyből a BoSB klán. Az is meglepetés volt, hogy a Leto R (Rolo és Rubik) elverte a Leto A (kunyi és Mallory) csapatát, így alul Leto vs TLW csata alakult ki. Viszont a TLW A csapat elverte a Leto R-t is. Bár a döntőben kikaptak a Rroks-tól, de nagyon szoros volt küzdelem. Mivel a Rroks csak félig volt magyar ezért a TLW A lett hivatalosan a magyarok közül a győztes.
2v2 Huncup 2013
1. (Rroks: luffis+Strater)
2. TLW A: Adam+Beszosz
3. Leto R: Rolo+Rubik
4. Leto A: kunyi+Mallory
5. BoSB A: Bonehead+Richard
5. Sakk-matt: Maxxtro+Györe
Ágrajz

2014

Február környékén valami elromlott az aoe2.hu tárhelyén és a fórumba nem lehetett ezután hozzászólni a témákhoz. Pár hónapra rá az oldal végleg bezárta kapuit.
Februárban pár AoCos kisebb sörözést tartott.
Április 17 és 20 között került megrendezésre az idei TGT LAN.
Áprilisban 4 év után újra Nations Cup került megrendezésre, immár az AoCZone-n. A kínai SY klán volt a bajnokság szponzora. Ezen a nemzetek bajnokságán két csapattal is indultunk. Az A csapatot Adam, Maxxtro, Andrew_LK, Latko, kunyi, Mallory, Rolo, Rubik és Beszosz képviselte, a B-t pedig: Benzin, Bonehead, Corvin, Gutika, Lui, Richard, Satrapa, Subotai, IsteniKrisz és squeak. Az A csapat a selejtezőkön megszerezte a második helyett, de a 4 csoportból csak 3 csoportmásodik juthatott tovább, így tovább kellett küzdenie. Spanyolország, Franciaország és köztünk egy kis minibajnokság volt, ahol sajnos mindkét ország jobban teljesített nálunk, így nem jutottunk tovább.
Augusztus 8 és 10 között került megrendezésre a 2014-es AoC találkozó. Idén szintúgy vasálarc-nál volt a találkozó, Balatonalmádiban. A tali programjait Lui szervezte meg. Idén először készült kvíz, mely papír alapú volt és Lui, illetve Rolo tették fel a kérdéseket. Lui még matricával is készült, hogy maradjon emlék is a találkozóról.
     

2015

Május végén indult a tavalyi után újra az SY Nations Cup II. Idén is a kínai SY klán szponzorálta az eseményt. Ezen alkalommal már csak egy csapattal indultunk, s az az egy csapat is jóval gyengébben teljesített a tavalyinál. Adamnak alig sikerült leszerveznie a meccseket, mivel a magyar csapat nem mutatott túl sok érdeklődés a bajnokság iránt. A magyar csapat tagjai: squeak, adam, Andrew, kunyi, Maxxtro, Mallory és Kakas.
Augusztus 14 és 16 között került megrendezésre a 2015-ös AoC találkozó. Idén harmadjára is vasálarc-nál volt a találkozó, Balatonalmádiban. Idén először szerveztünk egy 1v1 bajnokságot a talin. Nagy meglepetése Malloryé lett a nyertes cím, aki saját bevallása szerint már hónapok óta nem játszott Voobly-n.
1v1 Talicup 2015
1. Mallory
2. Andrew
3. squeak
4. Adam
Ágrajz
Recek

Pénteken elsőkén Apahun família érkezett meg (Apahun+Anyahun+Kokesz+Krisz), majd a délután folyamán hozta le autóval vasálarc Adamot, Malloryt és Madet. Ekkortájt érkezett meg külön kocsival squeak is. Aztán Beszosz+Bobler+Palsif+Priby. A teraszon nekiálltunk beszélgetni és vasálarc elhatározta az 1v1 bajnokságot, amelyet így hát megszerveztünk és továbbá beleszámoltuk a 3 további érkezőt, kik már 10 után értek ide (Games+Ultra+Andrew). Games egy turistalátványosságot is hozott, az airwheeljét (így kell írni?) és ki is próbálhattuk. Aztán, hogy megjött mindenki nekiálltunk az 1v1 bajnokságnak. Én úgy gondolom, hogy nagy meglepetés ért minket a kialakult végeredménnyel. Igaz csak 1 game volt, ha mondjuk BO3-mal játszottunk volna, lehet más lett volna az eredmény (de így is 2 napig tartott). A második napon töltöttük ki a kvízt, amit most Priby készített. Íme az eredmények: összesen elérhető pont: 100
1. Mad (81p)
2. Ultra (76p)
3. GamesJr (74p)
4. Beszosz (73p)
5. Andrew (65p)
6. Kokesz (57p)
7. Adam (51p)
8. Apahun (50p)
9. Bobler + Krisz (48p)
11. vasálarc (39p)
12. Palsif + squeak (34p)
14. Beks (33p)
15, utolsó helyezett: Leto_Fish_ 5x5 (17p)
A kvíz utolsó kérdése az volt, hogy kiket hiányoltál a taliról. Íme az összesítés, hogy kik a leghiányoltabb emberek. (persze voltak akik nőket hiányoltak, nagyon jogosan) (Mallory Ultra Adam nem töltötték ki őket úgy, hogy írtak volna konkrét embereket ill Palsif és squeak sem, de részükről ez érthető)
1. Rolo (7-en hiányoltak)
2. kunyi (5-en hiányoltak)
3. Lui és WOodo (4-en hiányoltak)
5. Techno, Györe, Subi (2-en hiányoltak)
Továbbá 1-1 hiányolást kapott még: Error, AoM, Richard, ChaoS,Satrapa, Guti, Stranger

     
November 28-án Maxxtro elérte a 2000-es ratinget Voobly-n 1v1-ben. Ezzel Andrew, Zsebkendő, hugi és Latko után ő is bekerült a 2k-s magyarok táborába.

2016

Áprilistól kezdve a BoSB klán erőteljes toborzásba kezdett az új játékosok körében Voobly-n. Év végére ez a nagy aktivitás azonban kicsit visszább esett.
Júniusban a BoSB klán házibajnokságot szervezett. A győztes címet végül Bonehead zsebelhette be.
BoSB Házibajnokság 2016
1. BoSB_Bonehead
2. BoSB_CoolT
3. BoSB_Destroy_
4. BoSB_Warden_HU
5. BoSB_Richard
5. BoSB_Yellow
Csoportok
Ágrajz
Augusztus 12 és 14 között került megrendezésre a 2016-es AoC találkozó. Idén negyedjére is vasálarc-nál volt a találkozó, Balatonalmádiban.
Október 7 és 9 között került megrendezésre az idei TGT LAN. Tudomásunk szerint egyben ez volt az utolsó.
     

2017

Június végén indult a egy év kihagyás után újra az SY Nations Cup III. Idén is a kínai SY klán szponzorálta az eseményt. Két csapattal indultunk, de az A csapat reménytelen volt, squeak hiába próbálkozott a játékok összehozásával, illetve gyakorlással, a csapat nagyrésze még arra sem volt képes, hogy tájékozódjon, milyenek a mapok. A selejtezőkből egyik csapatunk sem jutott tovább az arany ligába. Viszont a B csapat folytatta az ezüstben (ahol bárki folytathatta, ha szerette volna).
A csapat játékosok: Andrew, Mallory, Maxxtro
B csapat játékosok: Leto_Jeckyll (Bonehead), Leto_Destroy, Leto_kthun
Augusztus 25 és 27 között került megrendezésre a 2017-es AoC találkozó. Idén házat béreltünk, méghozzá Zirc egy kis városrészében.
     

2018

Az év elején a Voobly a Steammel kooporálva beépítette a 3 kiegészítőt (Rise of The Rajas, African Kingdoms, Forgotten Empires) a játékba, egy WololoKingdoms (WK) nevű mód segítségével. A legjobb játékosok innentől fogva csak ezzel a móddal játszanak, és hamarosan a Voobly felhasználóinak túlnyomó része is áttért a kiegészítők használatára.
Februárban indult a 2v2 Huncup 2018. Elég sok meccs streamelve is volt, sikerült fellendíteni kicsit a hanyatló AoC életet. A győzteseknek Györe ajánlott fel pénznyereményt, és vasálarc is kedveskedett egy nyári hétvégével a nyaralójában.
2v2 Huncup 2018 20000 HUF
1. paradoxon_ (kunyi) & Leto_trombone (10000+10000 HUF)
2. Andrew (be_cool_) & Maxxtro (gorilla_attack)
3. TLW_GyoreE & Leto_Mallory_
4. Arathyen & Destroy
5. Leto_Lui_ & Leto_Apor
5. ringyo & hangyapete
Ágrajz
Közvetítések
Március 27-én sajnos egy nagyon szomorú dolog történt. Destroy fiatalon távozott az élők sorából. Nyugodj békében!
Augusztus 10 és 12 között tartottuk az AoC találkozót. Idén is házat béreltünk, méghozzá Balatonvilágoson. Ez alkalommal is megrendezésre kerül a Talicup névre keresztelt verseny, ám most 2v2 felállásban. A döntőben hatalmas harcok alakultak a Rolo & Mallory, valamint Kunyi & Kokesz párosok között. A 3. és 4. helyosztók sajnos nem lettek lejátszva.
2v2 Talicup 2018
1. Kunyi & Kokesz
2. Rolo & Mallory

Péntek: Délután a csapat nagy része megérkezett, elmentünk bevásárolni, össze lett rakva a 8 gép és hihetetlen módon, estére össze állt a hálózat is. Ennek köszönhetően, már az első nap is elég sok meccs lement. Még sötétedés előtt páran lementünk a Balcsira, megnézni mi út van arra felé. Sokáig nem voltunk, mert hamar elkezdett sötétedni és az északi parton elég durva villámok cikáztak. Volt a vízen egy hatalmas matrac szerűség (úszó stég), ott rendeztünk egy kis FFA-t. Az nyert aki utoljára maradt fent a matracon. Lui, Kokesz, KT, GyöreE és én mérkőztünk meg. Lui egyből ki is osztotta a nagy harc közben a taktikát. "Kokeszt lökjük le elsőnek, ő a legerősebb!". Aztán végül is sikerült Luinak először a vízbe kerülni, majd Kokesz követte, én resign-oltam esélyt hagyva a fiatalságnak, meg picit le is sérültem. Aztán végül is GyöreE győzedelmeskedett. Az este elég nyugisan telt, ebből is látszik már öregszik a banda, senki se vágta gallyra magát a piával (pedig idén is bőven lett betárazva) és elég csöndesen játszottunk. 18-an voltunk az első éjszaka és 3-4 óra között szerintem már mindenki ágyban volt. A vihar elérte Világost is és hajnali 6 körül már esett is az eső, de arra már elállt a szél. Nagyon kellemes szombatra ébredhettünk, kivétel mi akik allergiásak vagyunk, mi így is szívtunk.
Szombat: A királyi lakoma után elkezdtük élvezni a napot, hogy nincs nagy meleg, jó a 8 gép, itt a Balaton stb. A nap folyamán volt sörpong, majd egy 2v2 bajnokságra került sor. A játékosok sorsolás után kerültek párba, és a mapok is úgy lettek kisorsolva. Közben Gamesnek jött az ötlete, 3 óra környékén hogy egy bográcsozást kéne beiktatni, hogy legyen egy fasza kis vacsink. El is mentünk boltba alapanyagért, közben aszem, meg utána is zajlott a 2v2 cup. Olyan este 7 utána jött az ötlet, hogy az apartman előtti füves részen kéne egyet fociznunk. Ekkor már fullos volt a létszám, mert nap közben megjött Stranger és Rolo is. A focizást, 8-an kezdtük (Lui, Games, GyöreE, Mallory vs Adam, Rolo, Stranger és én). Később csatlakozott Vasálarc is, aki hiába remekelt, Rolo elüldözte a csapatból. Később csatlakozott, Kokesz, Ultra és Zita is. Másfél órát tuti fociztunk, ebből 16 percet fel is vettem, majd valahová feltöltöm. Nagyon jó küzdelmes játék volt, főleg hogy mezítláb játszottunk és én elég rendesen szét küldtem a lábam. Legtöbbször Mallory lába volt útban, de nagyon komolyan senki se sérült meg. A 32:17-es győzelmünk utána, megvacsoráztunk, mert közben elkészült a pöri. Nagyon finom lett, nem sok is maradt belőle. De az is elkelt. Sajnos szombaton sokan elmentek, de a bajnokság lejátszásra került. Én lemaradtam a meccsekről, de a döntő játék nagyon izgalmas volt. Mivel vasárnap 10-ig el kellett hagynunk a szállást, így sokáig nem maradt fent senki se, de pár meccs azért még lezajlott.
Vasárnap: Vasálarcon kívül, mi akik maradtunk szombat éjszakára is, úgy döntöttünk lemegyünk a Balcsira (nem AOC-ozni :)), végül is ráérünk és szombaton nem került rá sor. Volt egy röplabda háló kifeszítve a vízben, így egyet röpiztünk. Mondjuk az túlzás, hogy én is, a pár szerván kívül nem sokat tettem hozzá a játékhoz. Olyan 3-5 óra között szépen elindultunk haza felé, remélem már mindenki haza ért épségben!

     
A 2v2 Huncup sikerén felbuzdulva decemberben megrendezésre került az 1v1 Huncup is. A 28 versenyző között akadtak egészen veterán, ám sosem látott játékosok is. A viszonylag nagy létszámnak köszönhetően a selejtező után Gold és Silver ligára oszlott a bajnokság.
1v1 Huncup 2018 20000 HUF
Gold Liga:
1. Leto_trombone
2. squeak
3. toboz (kunyi)
4. Leto_Lui_
5. Am4deus (Maxxtro) / Leto_Apor
Silver Liga:
1. hangyapete
2. senki_alfonz
3. _Jedi__
4. ringyo
Gold Ágrajz
Silver Ágrajz
Közvetítések
Ősszel Andrew ismét nekiállt 1v1-ezni arábián, méghozzá hun warban, ahol nem sokára ismét elérte a 2k-t.
Szeptember 30-án 3 magyar csapat is indult a 2v2 Brothers in Arms World Cup-on. Az A csapatot kunyi, Maxxtro és squeak alkották, a B csapatot Lui, Apor és Arathyen, míg a C csapatot Dave, Koole és Chaos erősítették. A C csapat a selejtezők után nem folytatta a küzdelmet. Az A csapat mindenki örömére bejutott a Gold ligába, viszont a kezdeti fellángolás nem tartott sokáig, a legjobb 16-ba nem sikerült tovább jutni. A B csapat a Silver ligában holtversenyben 5. helyezést ért el.
December 30-án Leto_Gohan (aka Leto_Alma) teamgameben Black Forest mappon átlépte a 2000-res ratinget, ezzel nem csak a 2k-s magyarok táborát erősíti, viszont az első magyar játékos aki teamgameben érte el a szintet.

2019

Április 8-án squeak is elérte a 2000-res ratinget.
Április 20-án egy újabb ötlet született a versenyhangulat visszahozására: megrendezésre került az első MiniCup, melynek lényege, hogy egy nap alatt, egyetlen mappon, végig streamelve follyon a verseny. A cup 6 órán keresztül ment, 12 versenyzővel, melynek nyertesei:
MiniCup 1# 2019
1. squeak
2. Leto_Apor
3. paradoxon_ (kunyi) / Arathyen (holtverseny)
Ágrajz
Augusztusban bejelentették az Age of Empires 2: Definitive Edition kiadását, valamint olyan top playerekkel rendeztenk LAN Partyt, mint TheViper vagy Jordan_23.
Augusztus 9 és 11 között megtartottuk a hagyományos évi AoC találkozót, amire Hernádon került sor.

Szuper volt minden, remek hangulat volt végig, jó kis gamek, foci, ping-pong, petáng, lovaglás és még oly sok minden! Külön köszönet a szervezőknek (Eszti, Beszosz) valamint Apahunnak és GamesJr-nak, hogy a gépeket ismét, már sokadszorra összerakták!

     
Augusztus 31-én, az év utolsó nyári napján újabb MiniCup került megrendezésre, Arabia mappon. A versenyen a döntő sosem lett lejátszva.
MiniCup 2# 2019
1. (squeak)
2. (kunyi)
3. PRO_fressor (Leto_Gohan)
4. Xerxes_HUN
Ágrajz
Szeptemberben bejelentették a 2. DM 1v1 WorldCupot, melyre kunyi és AoM is neveztek, bár komolyabb eredményt sajnos nem értek el.
Október 23-án indult el a történelem folyamán először 3v3 felállásban a Huncup. A bajnokságra csapatokkal és egyénileg is lehetett nevezni. Utóbbiakat a szervezők sorsolták csapatokba. Végül 10 csapattal indult el a verseny 4 fordulós svájci alapú rendszerben. 4 csapat jutott tovább: Sagitariusa, Idle Villagers, Onager és a TLWujratöltve. Az elődöntőkben a Sagitariusa és az Onager győzedelmeskedtek és így ők vívhatták a döntőt. Ez a Huncup a Sagitariusa döntő győzelmével ért véget. Receket legfelül a Drive link alatt megtaláljátok.
3v3 Huncup 2019
1. Sagitariusa (kunyi, trombone, vasálarc, Techno)
2. Onager (Satrapa, Blabla, Maverick)
3. Idle Villagers (Apor, Lui, senki_alfonz)
4. TLWUjratöltve (Beszosz, Györe. WOodo)
Ágrajz
Csapatok
Közvetítések
November 14-én, az Age of Empires II: 20. évfordulóján megjelent a játék Definitive Edition kiadása.

2020

Január 7-én a Leto klán házi tournamentet szervez, és TGF-et hírdet. A jelentkezőknek Leto_Apor ellen kell kiállniuk BO3 meccsen, a tagok pedig szavaznak a látottak alapján (a győzelem nem feltétele a bekerülésnek). A Leto így jó pár új taggal gazdakodik, köztük senki_alfonz, hangyapete, Xerxes, és nem utolsó sorban a legendás hírű Maxxtro (Leto_Salome nicken). A double elimination tournamentre 12 fő jelentkezett, kik Kunyi által egy külön erre a célra összeállított mappackon küzdöttek a győzelemért. Május 10-én lejátszásra került a döntő immáron az új, Steames felületen. A BO7 összecsapáson trombone és Kunyi vettek reszt, melyből hatalmas küzdelmek árán trombone jött ki győztesen.
1v1 Leto Házibajnokság 2020
1. trombone
2. Kunyi (paradoxon_)
3. Maxxtro (Salome)
4. Arathyen
Ágrajz
Január 12-én Gohan (Fosztogato nickjén) megütötte az 1950-et 1v1 Arenán.
Január 19-én Arathyen sok gyakorlás után elérte az 1900-as ratinget.
Március 14-e óta Trombone is a 2k játékosok táborát erősíti az RM - 1v1 Ladderen.
Március közepétől a világjárvány miatt Magyarországon is karantén állapotot hírtednek, mely a sajnos egyre inkább hanyatló Voobly életet igazán feldobta. A játékosok száma rekordot döntött, rengeteg régi motoros is feltűnt a magyarok között. A magyar TG szobák is fellendültek, ebben a hónapban rengeteg 4v4 meccs lett lejátszva, emellett a (magyar) spectatorok száma is 8-10 volt.
Április 12-én a megnövekedett játékosok létszáma miatt felmerült egy újabb MiniCup ötlete, mely ezúttal 2v2 FR formációban alakult. A versenyen 8 csapat jelentkezett, két 4 fős csoportból a körmeccsek után 2-2 csapat ütközött meg a döntőben. A bajnokságon régi játékosok is feltűntek. A bronz meccset Apor & senki_alfonz vívták adaam & Fox_Mulder ellen. Ebből Apor & senki_alfonz csapata jött ki győztesen. A döntőt a jól összeszokott kunyi & trombone páros nyerte fölényes győzelemmel Gohan & Rideg (Arathyen) felett.
MiniCup 3# 2020
1. Kunyi (paradoxon) & trombone
2. Rideg (Arathyen) & Gohan (John)
3. Apor & senki_alfonz
4. adaam & Fox_Mulder
Ágrajz
Április 16-án Maxxtro (Salome nickjén) elérte a 2150-et az RM - 1v1 Ladderen, ami nem csak azért különleges, mert ez az első alkalom, hogy magyar játékos üti meg a 2100 fölötti értéket (az RM - 1v1 ladderen persze), viszont a magyar történelemben ez a legnagyobb rating amit valaha elértek. 2100 fölötti értéket utoljára Andrew_LK és [TWP]Latko értek el 2010 előtt az RM - General (mára már halott) ladderen.
Április második felétől a magyar Voobly élet folyamatosan gyengül. A játékosok elkezdtek inkább a steames felületen a játék új, Definitive Edition kiadásával játszani.
Májusra a játékosok java része átköltözött Steamre a játék Definitive kiadásával (továbbiakban DE) játszani. A létszám folyamatosan növekszik, és rég nem látott számokat ér el.
Június 20-án rajtolt az első magyar 1v1 DE bajnokság, melyre 12 fő jelentkezett, sajnos a bajnokság azoban sosem lett befejezve. (Ágrajz)
Júniusban a Letos keménymag úgy döntött, hogy a taget maguk mögött hagyva megalapítják a Gravity klánt. A klánhoz csatlakozik később Adaam, Blabla, továbbá rövid időre Mimmo (aka BoSB_CoolT) is.
Július 1-jén squeak elérte az 1800 1v1 ratingot DE-n.
Július 17 és 19 között került megrendezésre az idei AoC találkozó.

Első nap: Kivételesen az első nap nem a gépek összekapcsolásával ment el, hanem a bevásárlással. Ultram jóvoltából, mi (Györe, Mallory, Beszosz) érkeztünk meg először a szállásra, majd Luiék (Adri, Priby, Mulder) és Gamesék (Maria, Ági, Fish) csatlakoztak. Mivel voltunk már elegen, elindultunk felkutatni a hétvégi energia forrást. a bótot! 7-8 óra körül érhettünk vissza a szállásra, arra már megérkezett Rolo és KT, meg talán már Vasálarc és AoM is oda talált, aztán a nagy Adam is befutott, majd nem sokkal később kunyi és Techno is megjelentek. Szerencsére a hálózat hamar összeállt, de nem sikerült 8 gépet összekötni. Vacsora gyanánt grill húsokat vettünk, a "főséfünk" Lui volt, de előtte még egy focimeccset letoltunk, hogy könnyebben csússzon a kaja és a pia. Kicsit hűvős estének néztünk elébe, de ez a játék kedvet nem vette el senkitől. Az age mellett elég sok sakk meccsre is sor került. Látszik, hogy már idősödünk, mert hajnali 2-3 körül mindenkinek sikerült találni egy helyet ahol álomra hajtja a fejét.
Második nap: Kb. 9-10 körül kezdtük el a napot, az esti "romok" eltakarításával. Reggelire a fő fogás virsli volt, de ilyen ebéd reggeli egybenre sikerült. Sokunk bánatára a "legnagyobb labda rugó" társaságát kb 11 óráig élvezhettük. Fish a mi Péterünk, reggel nekilátott a marhahúsnak (majdnem 9 kg), hogy megrittyentse nekünk az ebédet. Közben a lányok is besegítettek neki, mert olyan veszélyesen tolta, hogy majdnem levágta az egyik ujját, annyira jól megéleztem a kést, de szerencsére nem történt semmi komoly. A zöldségek pucolásáról vagy 3-4 ember is nagyüzemben dolgozott. Talán elmúlt már dél mire lett tűz és elkezdődött az étel bográcsba való készítésének folyamata. Közben mentek az age meccsek, sakk, ping-pong, foci. Mivel nem volt olyan hajdejó idő, ezért csak Games és Adri fürdött a Balcsiban, Maria, meg én csak lekísértük őket a strandra. 5 körül elkészült az étel és bőven maradt a később érkező Jedinek is, aki az idei évben végre csatlakozott közénk. Tiszteletét tette Shasha is, bár sokáig nem maradt. A csoportkép után, KT és Priby jóvoltából egy kvíz teszt került kitöltésre, amin a legtöbb pontot az Adri-Lui páros zsebelt be. Techno és kunyi 7 óra magasságában indultak haza. Az este folyamán hatalmas nagy összecsapásokra került sor. Az egyik nagy 1v1 meccset Györe (hun) és Adam (azték) vívta arabon. Egész napos készülés után KT végre összeszedte minden erejét és kiállt Mallory ellen. Györe feltüzelte a csapatot és fogadtunk ki fog nyerni. Mallory technikai okok miatt az első meccset pár perc után ignorálta és a KT-ra fogadók be akarták hajtani jussukat, így egy Bo3 mellett döntött a bukméker. Elindult a második meccs, ahol egy arab hun warral néztek szembe a játékosok. Nagyon felfűtött volt a hangulat, mert Mallory végig piszkálta KT bázisát, de csak nem hagyta magát és próbált viszont sebzéseket vinni Mallory ecojába, de végül Mallory győzedelmeskedett. A harmadik, mindent eldöntő meccs előtt, érezhető volt a mindenre elszánt KT győzni akarása és a háttérbe szurkolók fanatikus támogatása. Ismét egy arabot láthattunk, csak most team rnd civvel, amit a gép koreára dobott. KT egy komoly drussal nyitott, de a mapja egy nagy völgyben volt és a dob tetején a lyukas fal miatt Mallory könnyedén tudta piszkálni egész feudban. Nagy sebzést nem tudott az ecojára bevinni, de végig izzasztotta KT-t, aki próbált közbe-közbe ellen támadásokat bevinni az ecoba, kisebb-nagyobb sikerekkel. C-ben Mallory, a runtinra hagyatkozott és CA-kat kezdett el gyártani, csak arról megfeledkezett, hogy koreával van. Senki nem szólt neki, hogy ebből baj lesz, de miután KT beimpelt érezhető volt, a bal lépés, mert olyan 1500 ponttal vezetett KT. Mallory mire ráeszmélt, hogy mekkora baklövést követett el már késő volt és egy GG-vel zárta a meccset. Hatalmas nagy ováció fogadta a nyertest és minden oka megvolt a büszkeségre, a nap hőse: KT! Grat! A nap folyamán többször is szó volt, hogy kéne pókerezni, ezért éjfél után sor került egy komolya póker meccsre. Györe, Adri, Lui, Ultram, Jedi, Mulder, Beszosz és a nagy póker sztár Mallory. Itt nem volt döntő, az est hidege, az alkohol mennyisége és a fáradtság szabta a határokat. 3 óra magasságában már minden elcsendesült.
Harmadik nap: Szerencsére nem kellett 10-kor elhagyni a szállást, ezért ráértünk reggel kicsit lazábbra venni a napot és a maradék kaja, pia elfogyasztása mellett a rendrakást is könnyeddén meg todtuk oldani.

     
Szeptember 3-án dave_hun elérte az 1800 1v1 ratingot DE-n.
Szeptember 15-én squeak elérte az 1900 1v1 ratingot DE-n.
Szintén októberben néhány csapat nélkül maradt Letos között felvetődik az új klán alapításának ötlete. Megszületik a Corvinian Army (CA) nevű klán badab (Bonehead), Rideg (Arathyen), Apor és senki_alfonz szövetségével, nem sokkal később pedig John (Gohan) személyével tovább erősödik.
Novemberben megrendezésre kerül a DE 2v2 World Cup, melyre hazánk 4 csapattal jelentkezett. A Silver Ligában az A csapatunkat Xerxes és Maxxtro (JustAPlayer), B csapatunkat Lidakor és SalytMacska, míg a C csapatunkat VecsiHUN és battila7 alkották. Sajnos a második fordulóba egyik csapat sem jutott be. Negyedik csapatunk (kunyi, Adam, trombone) 1v1 Rating hiányában a (nem hivatalos) bronz ligába kerültek, ahol a második fordulóig jutottak.
November 6-án Xerxes elérte az 1800 1v1 ratingot DE-n.
A novemberi hónap sem telik esemény nélkül. Xerxes támogatásával, és az ötlete alapján megalapul a Prosperous Warriors (PW) nevű klán a kezdők összefogására. A csapat élén Phoric és FishWithoutMercy állnak, majd rövid időn belül több mint 20 fő csatlakozik hozzájuk. A Gravity klánból kiválik Rolo, Mimmo, és Fox_Mulder, hogy megalapítsák sajátjukat, Too Easy (2EZ) néven.
December 3-án trombone elérte az 1800 1v1 ratingot DE-n.
December 20-án John elérte az 1800 1v1 ratingot DE-n.
December 30-án Beszosz előszilvesztert rendezett egy belvárosi apartmanban. Ő állta a szállást, az érkezőknek csak a fogyasztanivalókról kellett gondoskodniuk. Volt társasozás, piálás és jakuzzi is.

2021

Január 6-án Maxxtro elérte az 1800 1v1 ratingot DE-n.
Január 16-án megszervezésre került az első aoe túra. A túra útvonala: Rozália téglagyár - Hűvösvölgy.
Január 18-án dave_hun elérte az 1900 1v1 ratingot DE-n.
Január végén megrendezésre kerül a tavaly előtti év sikerén felbuzdulva a 2021-es HunCup, ismét 3v3 formátumban. A bajnokságra 43 fő, azaz 13 csapat jelentkezett, és Február második hetében rajtolt. A versenyre a történelem során sosem látott mennyiségű támogatás gyűlt össze, ami meghaladta a 100 000 Ft-ot. A bajnokság április 26-án ért véget. A meccsek nagyrésze közvetítve volt, így a Twitch csatornánk aktivitása a bajnokságnak köszönhetően nagymértékben megugrott.
3v3 Huncup 2021 120000 HUF
1. Adam's Family (Adam, Xerxes, Györe) - 60000 HUF
2. Cafatok (squeak, Maxxtro, Rudolfking) - 36000 HUF
3. CA (Rideg, John, FishWithoutMercy) - 24000 HUF
4. A Túrós Rudik (kunyi, trombone, Vasalarc, Lady Jiles)
Csoportkörök
Csapatok és végjáték
Közvetítések
Február 1-jén elindult a PW klán 1v1 házibajnoksága. Eleinte flottul ment minden, de a bajnokság végére kicsit belassult az egész, a játékosok érdeklődése lecsökkent. A győztes címet Tivadar zsebelhette be. A dobogós helyekért értékes pontok jártak. Közben egy felzárkóztató bajnokság is indult a tavasszal, hogy azon klántagok, akik a bajnokság megkezdése után csatlakoztak, is megmutathassák tudásuk. Itt a végeredmény: 1. Bandi_, 2. wawrick, 3. MilAn0207, ahol az első kettő hely ért pontot.
PW 1v1 Cup 2021
1. PW_TheTivadar_
2. PW.zotya02
(3. PW.MoonCake) időközben elhagyta a klánt
4. Méhész
4. Phoric
Ágrajz
Február 27-én Kecskeméten szűk baráti körben összeházasodott kunyi és Lady Jiles. Ezzel az az AoE történelem második esküvője.
Március 26-án dave_hun elérte a 2000 1v1 ratingot DE-n.
Április 4-én trombone elérte az 1900 1v1 ratingot DE-n.
Május 16-án elrajtolt a PW klán következő belső bajnoksága, mely 3v3 formátumot öltött.
PW 3v3 Cup
TBA Ágrajz
Közvetítések
Május 31-én indult a Visible Cup 4, melyre a magyarok közül Rideg nevezett. A 7 körös svájci alapú bajnokság rendszerben a 75. helyet tudta megszerezni a 119 induló közül. Az első 16 jutott tovább.
Június 8-án squeak elérte a 2000 1v1 ratingot DE-n.
Június 15-én Xerxes elérte az 1900 1v1 ratingot DE-n.
Július 2-án elrajtoltak az eddigi legnagyobb összdíjazású magyar bajnokság, a HunLeague selejtezői. A nyár végére kerülnek ki a továbbjutók a gold és a silver ligába.
HunLeague 2021/22
300000 HUF
TBA Gold selejtező ágrajz
Silver selejtező ágrajz
Július 10-én trombone elérte a 2000 1v1 ratingot DE-n.
Július 30 és augusztus 1 között zajlott az idei AoC találkozó, ugyanott ahol tavaly, Balatonvilágoson.

Szokás szerint idén is jól össze jött a kis csapat és bővültünk új arcokkal akiket nem csak a képernyőn keresztül ismerhettünk meg. Olyan sokan voltunk, elég nehéz volt összeszámolni, főleg hogy nem mindenki egy nap jött és maradt is. Talán 33-an voltunk jelen a hétvégén. Idén az eddiginél is családiasabb légkör került a terítékre, mivel Xerxes elhozta a szép kis családját és Techno a jövő utánpótlásával érkezett a két jó fej srácával.
Péntek: A csoportképet este felé lőttük, hogy biztosan legyen, de ennyire ne siessünk előre. Az első érkezők között volt AoM, Györe, Tivadar, Phoric akik kezdésnek ping-ponggal melegítettek az esti játék dömpingre. 5 óra magasságában már Lui mester Adri kíséretével elhozta nekünk a fél Teszkót, hogy legyen bőven ellátás a hétvégére. Nem sokkal utána le ugrottunk a Balcsira megnézni, hogy a sörös doboz mennyire képes úszni (vízzel tele, csak merülni, köszönjük KT!) . A víz remek volt, a társaság tökéletes. Mire visszaértünk, megjött a csapat nagyja és elkezdtük a vacsorát összehozni (apadt addigra az üvegek tartalma is). Gamessel nekiveselkedtünk a grillezésnek Adri segítségével, a menü tarja, virsli, sajt grillezve. Közben a srácok próbálták összehozni a hálózatot, végül nem tudom ki volt a nagy mester ez ügyben. Mi közben készült a vacsora Blabla egy kvízzel készült nekünk, mely 20 kérdést tartalmazott és nem volt egyszerű. Talán 10-11 ponttal nyerte Adam, második Tivadar, harmadik Xerxes lett. Nagyon ötletes kérdések voltak, remélem cikkek formájában ez terítékre is fog kerülni itt az oldalon, mert sokan nem tudnak pl a bonusz classról. Vacsi után elindult a nagy játék maraton, talán 4-ig tarthatott, még meg nem érkezett a nagy vihar. Közben beneveztünk egy ranked pókerezésre. Az osztó szerepében Phoric volt, a játékosok pedig Adam, Vasalarc, Ultra, Mallory, Györe és jómagam(Beszosz). Hatalmas mérkőzés került a végére Györe és Mallory között, melyből Mallory jött ki győztesen és egy szép kis összeg ütötte a markát.
Szombat: Egyetlen drága Petink volt oly kedves és egy sült virslis reggelivel várta a bátor harcosokat. Szerencsére Lui reggeli ébresztésének (TÁMADJÁK A TC-T!) köszönhetően, nem ebéd lett belőle mert mindenki szerette volna vlmi help-ként küldeni a palákat. Péterünk összekészítette a gulyáshoz a hozzávalókat és nekirugaszkodott az ebédnek, itt sajnos lemaradtam ki volt a segítsége, de az biztos hogy közben érkeztek meg Apahunék és talán ők is hozzátettek a dologhoz. Közben mentek a meccsek és hogy hány órára lett kész az ebéd arra már nem emlékszem, de mindenki jól megtömte a kis bendőjét és ekkorra már küszködtünk a pálinka és egyéb nyalánságok beosztásával. Ebéd utána a banda nagy része a strandra vette a irányt, a többiek meg Age-el és sakkal dolgozták le az ebédet. Strandolás után összeállt a focihoz a bajnok csapat. Petinek köszönhetően a sok izzadság mellett az arcunkon a mosoly is sokszor kiült olyanokat esett magától és egyik alkalommal a kapufába is belerúgott, ahogy akarta kiadni a labdát. Az este beköszöntével nekiálltunk újabb energia felvételnek, mely nagyját a sok virsli és sör adta, majd nekifeszültünk az éjszakába nyúló meccseknek. Összességében nagyon jól sikerült a nap, szerintem mindenki megtalálta azt amiért eljött a talira (remélem) és az újonnan csatlakozók is átélték mit jelent egy AOC-os közösség közzé tartozni. Várunk titeket és másokat is jövőre!
Vasárnap: Mivel 10- fél 10-ig maradhattunk a szálláson így viszonylag elég hamar fel keltünk reggel, pakolás és út hazának élményekkel gazdagon.
Szeretném a magam és a többiek nevében megköszönni, hogy Lui idén magadra vállaltad a tali szervezését (ugye milyen egyszerű? :)), Adrinak mindent amit a talin tett, ide értve a kaja készítést, rengeteg mosogatást, bevásárlást, a gyerekkel való játékot (nagyon örültek neked) stb stb, Petinek, hogy az alkohol nagy részét most meghagyta másoknak és nem a saját ujját darabolta az ebédbe, természetesen az ételkészítést nagyon köszönjük, finom volt! Továbbá Gamesnek, hogy segített a pénteki vacsora készítésben és a többieknek is akik hozzá tettek a tali közösségi részéhez, mind fizikálisan, vagy szellemileg, esetleg plusz pénzösszeggel.